Premiér R. Fico ďalej presadzuje jednu zdravotnú poisťovňu

BRATISLAVA 16. mája (WEBNOVINY) - Zavedenie jednej zdravotnej poisťovne je podľa premiéra Roberta Fica podmienkou pre naplnenie Ústavy SR, ktorá zabezpečuje právo na bezplatnú zdravotnú starostlivosť. "Nie, aby si babky museli dávať pod vankúš päťtisíc korún pre prípad, že by museli ísť do nemocnice," vyhlásil v stredu Fico pred novinármi. "Bohužiaľ, predchádzajúca vláda toto ústavné právo významne narušovala," skonštatoval premiér.

**Predseda vlády deklaroval, že jeho kabinet nechce ísť cestou odštátňovania zdravotníctva. "My chceme urobiť zo zdravotníctva bezplatnú službu ľuďom, aby každý, bez ohľadu na to, či je bohatý alebo chudobný, takýto prístup k zdravotníctvu mal. Tomuto cieľu najlepšie slúži jedna zdravotná poisťovňa," povedaln R. Fico.

Vláda v stredu prerušila rokovanie o návrhoch ministra zdravotníctva Ivana Valentoviča, ktorý kabinetu predložil návrh na zavedenie jednej zdravotnej poisťovne. Koaliční partneri Smeru-SD sú proti tomuto riešeniu. R. Fico si ich negatívny postoj uvedomuje. "Budeme o tom diskutovať," uzavrel premiér. Minister zdravotníctva Ivan Valentovič na tlačovej besede po rokovaní vlády potvrdil, že o možnosti zaviesť jednu zdravotnú poisťovňu budú koaliční partneri počas nasledujúceho týždňa rokovať.

SITA** BRATISLAVA 16. mája (WEBNOVINY) - Zavedenie jednej zdravotnej poisťovne je podľa premiéra Roberta Fica podmienkou pre naplnenie Ústavy SR, ktorá zabezpečuje právo na bezplatnú zdravotnú starostlivosť. "Nie, aby si babky museli dávať pod vankúš päťtisíc korún pre prípad, že by museli ísť do nemocnice," vyhlásil v stredu R. Fico pred novinármi. "Bohužiaľ, predchádzajúca vláda toto ústavné právo významne narušovala," skonštatoval premiér.