Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vírus vtáčej chrípky možno do Británie zaniesli z Maďarska

LONDÝN 9. februára (WEBNOVINY) - Vírus vtáčej chrípky H5N1, ktorým sa nakazila morčacia farma v Británii, pravdepodobne nepriniesli sťahovavé vtáky, ale skôr pochádzal z Maďarska. V piatok to povedal predstaviteľ britského ministerstva životného prostredia Fred Landeg, podľa ktorého farmu v Suffolku mohli nakaziť produkty, ktoré majiteľ farmy ...

LONDÝN 9. februára (WEBNOVINY) - Vírus vtáčej chrípky H5N1, ktorým sa nakazila morčacia farma v Británii, pravdepodobne nepriniesli sťahovavé vtáky, ale skôr pochádzal z Maďarska. V piatok to povedal predstaviteľ britského ministerstva životného prostredia Fred Landeg, podľa ktorého farmu v Suffolku mohli nakaziť produkty, ktoré majiteľ farmy priviezol zo svojich podnikov v Maďarsku. "Včera sme získali dôkaz a informáciu z veterinárnych laboratórií, že podľa skúmania, ktoré urobili doteraz, sa zdá, že vírus je takmer totožný, celkom dobre môže byť totožný s vírusom z Maďarska," povedal Fred Landeg. "To znamená, že vírus pravdepodobne prišiel do Spojeného kráľovstva priamo z Maďarska, a nie prostredníctvom sťahovavých vtákov," dodal Landeg, ktorý je zástupcom veterinárneho šéfa na ministerstve životného prostredia.

Vtáčiu chrípku zistili minulý mesiac u husí v Maďarsku. Išlo o prvý výskyt na území EÚ od polovice minulého roka. Britské denníky Times a Daily Mail informovali, že majiteľ britskej farmy doviezol morčacie mäso z uzavretej oblasti v Maďarsku, ktorú vyhlásili po zistení vtáčej chrípky.

SITA/AFP/AP