Ceny poskytovateľom zvyšuje aj Spoločná zdravotná

BRATISLAVA 9. februára (WEBNOVINY) - Ceny pre poskytovateľov zdravotnej starostlivosti zvyšuje spätne od januára tohto roku aj Spoločná zdravotná poisťovňa (SZP). Ako informovala SZP, ceny kapitácie u všeobecných lekárov pre dospelých vzrástli o 2,5 Sk, u praktických lekárov pre deti a dorast o 4 Sk. Cena bodu prevencie vzrástla u detských lekárov ...

BRATISLAVA 9. februára (WEBNOVINY) - Ceny pre poskytovateľov zdravotnej starostlivosti zvyšuje spätne od januára tohto roku aj Spoločná zdravotná poisťovňa (SZP). Ako informovala SZP, ceny kapitácie u všeobecných lekárov pre dospelých vzrástli o 2,5 Sk, u praktických lekárov pre deti a dorast o 4 Sk. Cena bodu prevencie vzrástla u detských lekárov o 0,15 Sk. U gynekológov sa zvýšila cena kapitácie o 1,5 Sk a cena prevencie o 0,20 Sk. Cena kapitácie pre stomatológov je vyššia o 0,20 Sk a pre lekárov v špecializovanej ambulantnej starostlivosti o 0,07 Sk.

SZP tiež zvýšila ceny za 1 km jazdy dopravným zdravotným službám a zvýšila aj cenu bodu a paušálu v lekárskej službe prvej pomoci. Od februára zvyšuje SZP ceny za ukončenú hospitalizáciu vo fakultných nemocniciach v priemere o 20 %, v ostatných zariadeniach ústavnej zdravotnej starostlivosti o 10 %.

SITA