Steatóza pečene (Stukovatenie pečene)

Steatóza pečene vnikne, keď sa tuk v pečeni nahromadí v pečeňových bunkách.

Steatóza pečene vnikne, keď sa tuk v pečeni nahromadí v pečeňových bunkách. Pečeň je orgán, kde sa potravou prijatý tuk metabolizuje. Ku stukovateniu pečene dochádza najmä u alkoholikov a u obéznych pacientov, ale taktiež pri infekčnej hepetitíde (žltačke) typu C, v tehotenstve, pri cukrovke, pri poruchách výživy. Môže vzniknúť aj ako vedľajší účinok niektorých liekov (ako napr. tetracyklín, kortizon,...) a chemických výrobkov (ako napr. chlorid uhličitý).

Príznaky steatózy pečene

  • Ochorenie prebieha zvyčajne asymptomaticky, ale v ťažkých prípadoch sa môže vyskytnúť zväčšenie pečene, žltnutie kože a očných bielok. Bolesť v hornom kvadrante brucha, nevoľnosť, zvracanie.
  • Extrémne stukovatená pečeň má porušenú tvorbu enzýmov a u niektorých pacientov dochádza k zjazveniu až cirhóze.

Diagnostika steatózy pečene

  • Stanovenie hladín pečeňových enzýmov v krvi.
  • Ultrazvuk.
  • Biopsia – odber vzorky tkaniva pečene na mikroskopické vyšetrenie.

Liečba steatózy pečene

Odstránenie (liečba) vyvolávajúcej príčiny.

Gelko

Je to dôsledok poškodenia pečene-filtra v pečeni a následné stukovatenie-upchatie pečene tukmi.
Treba detoxikovať pečeň ca päť až sedem týždňov,podla stavu poškodenia a dva až tri mesiace regenerovať pečeň a podporiť tvorbu nových pečeňových buniek. Je dobré užívať pestrec a čierny kmín.Vzájomne sa dopĺňajú a dokážu spolu detoxikovať a regenerovať pečeň,očistiť črevný trakt,zbaviť ho nežiadúcich baktérií,zveladiť imunitný systém,dať do poriadku krvný obraz a tým aj celý organizmus.Viem čo píšem,mám to za sebou.
Doporučujem,je to hlavne bez vedľajších účinkov a do tela dodáte látky,ktoré vám chýbajú.Pred rokom som tiež myslel,že niektoré informácie týkajúce sa pestreca a kmínu sú prehnané.Ale nie sú.

RNG

Cistenie pecene je dobre robit protokolom dr Berksona, odtucnovanie lecitinom, lipazou a calcium D-glucarate.
Samozrejme je pri tom potrebne brat hromadu mikrovlaknin, lebo zlc treba z tela vyniest a v nej su tie rozne toxiny, tuky a cholesteroly. Inac ked sa nenasiakne do mikrovlaknin, tak sa zlc aj s tym co obsahuje reabsorbuje/vstreba spat do krvi v crevach

Gelko

Ja som postupoval podla zdravej pečeni a riešil som problém niekoľkých rokov zlej životosprávy.Užíval som prírodné bylinky,neupravené,bez konzervácii a rôznych stabilizátorov a je to vidieť,že to funguje.Na webe som si naštudoval článok ktorý mal názov,Lieky neliečia a to ma na koplo. Na tomto fóre som niekde v príspevkoch našiel vetu,že ak sa dopracujete k zdravej pečeni,váš život sa zmení k nepoznaniu.Bol to príspevok z minulého roka a to bol moment čo ma našiel.
Pozrel som sa na problém a neťahal som do toho vedu.